Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Ανακάλυψη μηχανισμού για τον αυτισμό

Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν ένα γενετικό μηχανισμό ο οποίος θα μπορούσε να εξηγήσει τη διαταραχή του αυτισμού, τροποποιώντας γενετικά ποντίκια τα οποία στη συνέχεια παρουσίασαν συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά των αυτιστικών παιδιών, σύμφωνα με εργασίες τους που δημοσιεύονται στα Χρονικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), στο τεύχος 3ης έως 7ης Οκτωβρίου.

Η έρευνα αυτή δείχνει για πρώτη φορά πως το γεγονός ότι κληρονομείται ένας μικρότερος αριθμός αντιγράφων ορισμένων γονιδίων μεταφράζεται στην παρουσίαση συμπτωμάτων που μοιάζουν με εκείνα που προκαλεί ο αυτισμός στα παιδιά, εξηγούν οι συντάκτες της μελέτης.

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Για τα λεφτά τα κάνουν όλα!

Και ξαφνικά ο γιατρός που παρακολουθεί το παιδί μου στην Ελλάδα -και φυσικά έχει απορρίψει ΜΒ12 και υπερβαρικό οξυγόνο ως κομπογιαννίτικα- μου πρότεινε ένα συμπλήρωμα διατροφής που θα βοηθούσε το παιδί και είπε να μιλήσουμε και για βλαστοκύτταρα. Το συμπλήρωμα κυκλοφορεί στις ΗΠΑ εδώ και ένα χρόνο όπως είδα στο internet αλλά... ΓΙΑ ΣΤΑΣΟΥ ΡΕ ΦΙΛΕ! Εσύ τόσο καιρό δεν μου έλεγες να την παλέψω με PECS, TEACCH, λογοθεραπείες κλπ και δεν χρειαζόταν τίποτε άλλο? Εσύ δεν αντιμετώπιζες τον αυτισμό σαν πάθηση του εγκεφάλου και όχι του εντέρου? Πώς δέχεσαι τώρα τη βιοχημική θεραπεία? Θα μας τρελάνεις? Ή μήπως παίρνεις τις μίζες σου και με πας εκεί που θες? Πως απορρίπτεις θεραπευτικές μεθόδους 12 ετών και με στέλνεις σε αυτές των 2-3 ετών που μέχρι προχτές δεν ήθελες ούτε να τις ακούσεις??? Μήπως το κάνεις για τα φράγκα???