Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

“Special Life”: περιοδικό για τον αυτισμό & τη διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή

Το πρώτο τεύχος του νέου περιοδικού «SPECIAL LIFE», το ΠΡΩΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ το οποίο έχει ως αντικείμενο την πολύπλευρη ενημέρωση για οτιδήποτε αφορά στη Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή και στον Αυτισμό, μόλις κυκλοφόρησε (Οκτώβριος 2009) από την εκδοτική εταιρεία «JOY».
Με στόχους βασικούς:
• Την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ σε θέματα εκπαίδευσης, υγείας, ψυχολογίας, επαγγελματικής κατάρτισης αλλά και νομικών δικαιωμάτων των ατόμων με αυτισμό, των γονέων και των εκπαιδευτικών (σύγχρονες μέθοδοι εκμάθησης και τεχνικές εκπαίδευσης που χρησιμοποιούνται σε Ελλάδα και εξωτερικό)
• την ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ όλων των τελευταίων εξελίξεων σχετικά με την Ιατρική παρακολούθηση – περίθαλψη και αποκατάσταση της συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων (διατροφή, ιατρικές παρεμβάσεις από επιστημονικές πηγές, συμπληρώματα, νέες ανακαλύψεις).
• Την ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ του κοινού,
• τις ΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας ζωής,
• την ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ των δικαιωμάτων των ατόμων με αυτισμό
• την ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ όχι μόνο των ιδίων αλλά και των συγγενικών τους προσώπων
• Την ΑΝΑΦΟΡΑ στη δράση όλων των Φορέων που σχετίζονται με τη μεγάλη ομάδα των ανθρώπων με αυτισμό και
• ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για την εκπαιδευτική πορεία, την επαγγελματική κατάρτιση και την ένταξή τους στη κοινωνία.


Το «SPECIAL LIFE» είναι το μοναδικό περιοδικό στην Ελλάδα με θέμα τον Αυτισμό, το οποίο θα κυκλοφορεί ευρέως ανά τρίμηνο (4 φορές το χρόνο). Με επιστημονικούς συνεργάτες από την χώρα μας & το εξωτερικό, στοχεύει στην Ενημέρωση, στην Υποστήριξη αλλά και στη Σύνδεση των ανθρώπων στους οποίους αφορά ο αυτισμός (έμμεσα ή άμεσα), δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις προσωπικές ικανότητες, οι οποίες μπορούν και πρέπει να προσφέρουν μία αξιοπρεπή εργασία, μία ικανοποιητική διαβίωση και την πολυπόθητη κοινωνική ένταξη, βλέποντας τα πράγματα πάντα με θετική ματιά.
Τουλάχιστον 60 χιλιάδες άνθρωποι υπολογίζεται ότι βρίσκονται στο φάσμα του Αυτισμού στην Ελλάδα. Μαζί με τους δικούς τους ανθρώπους, με τους οποίους παραμένουν τις περισσότερες φορές άρρηκτα συνδεδεμένοι, θα μπορούσαν να φτιάξουν μια μεγάλη πολιτεία…
Συνεπώς, υπάρχει σοβαρός λόγος που είμαστε εδώ.
Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της επικοινωνίας όσων θεμάτων αφορούν άμεσα στον Αυτισμό και στη Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή και με απεριόριστο σεβασμό στο συγκεκριμένο χώρο, με ενθουσιασμό εθελοντή και θετική οπτική στηρίζουμε, διεκδικούμε, ερευνούμε & ενημερώνουμε.
(Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει να γίνετε συνδρομητής στο περιοδικό μας ή για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2106893200 ή στο info@specialife.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου